Thursday, April 30, 2009

JEANS OR NOT JEANS : IS IT A QUESTION?

Banyak sebenarnya dilema yang wujud dalam diri aku sejak aku dilahirkan lagi. Salah satu daripadanya adalah memilih antara nak pakai seluar jeans ataupun tidak. Kenapa ya? Sebab kebanyakan laki di INTEC pakai seluar jeans. Aku rasa hanya 1% yang pakai seluar slack.

Seingat aku, pertama kali aku pakai seluar jeans, aku terus cakap dalam hati "Eh, apsal seluar ni macam berat semacam je...x best gile pakai..". Since that very day, aku dah tak pakai langsung seluar jenis ni. Aku pakai je seluar slack yang aku dah terbiasa pakai sejak sekolah menengah (sekolah aku sekolah asrama, so hari-hari kena pakai seluar slack).

Cuma semalam aku berdepan dengan suatu masalah. Bilamasa aku nak keluar, aku nak pakai snicker aku. Bila dah pakai seluar slack dengan snickers, dah jelas ianya suatu pasangan yang tidak cocok. "Kena pakai seluar jeans ni". Jadi aku pergi ke bilik. Tapi malangnya, almari bilik aku tidak memliki walau satu pun seluar jeans didalamnya. (Fanatik seluar slack tahap moksya). Nasib baik ada seluar-macam-jeans warna khaki. 

Tu la ceritanya. Sekarang ni dilema tu wujud. Macam mana ni?

12 comments:

ct.mashitah said...

pki kaen plekat mcm syazwi pki gi petronas.

syah!rseph!roth said...

aku pon pakai sluar slack gak

x slese dowh sluar jeans tuh

van der shraaf said...

>>mashi
aku pon slalu pkai kain..biase kt rumah pkai sluar trek je...

>>sephiroth
huhu...x sangke ade geng dr INTEC..
*terharu*

aisya said...

pkai bju kurung. :P cntik. ayu. haha.

van der shraaf said...

awak igt saye ni pompuan ke...saye laki la..kalo awak pakai bole la

onetwenty said...

abang acap...kalau xda baju kurung, aisya bleh pinjamkan.

kan aisya? action speaks louder than words...wakakakkakakakkaacapdenganaisyanakpergimarylandkakakakakakakakakakkakakakaka...

a d a m™ said...

pakai jek jeans...takde mende sgt pasal berat tuh...kata 6pad kat kaki...jeans lagi versatile utk gi memaner...termasuk ke INTEC pada hari isnin... ^-^

ct.mashitah said...

aku pn kt uma pki sluar trek jek.
xdenye pki sluar jeans..
ha, ape kate ko try pki tight plak.
nmpk ringan wlupn agk buruk rupenye.

kepalakotak said...

tight?
jeans?
slack?
trek?
pelikat?

kulit. kau dilahirkan dengannya, jadi pasti ianya yang terbaik.

apa yang ak cakap ni?

apa pun, kat sini time winter sedap pakai jeans, tahan sejuk sikit. jadi sekarang aku dah terbiasa pakai jeans

van der shraaf said...

>>120
action speaks louder than words? what do u mean by that?

>>adam
huhu...aku lupe nk bgtau...jeans tu bkn saje berat, malah payah nk pakai sbb nk bergerak susah..sbb tu aku x suke pakai jeans

>>mashi
wakaka..gile best..tight tu dh slalu pakai dah..mase main futsal...

>>amin
owh, ko pakai jeans ke amin? x sangke plak..

ct.mashitah said...

tight tu ketat <-- direct translation.
ketat tu geli.
tight tu geli <-- indirect translation.

Ahmad Azizi Jamaludin said...

marilah kita memakai seluar slack!!
(anti-jeans)