Tuesday, October 6, 2009

INTRODUCTION TO FACEBOOK I


Course Description
This course is intended for human who are searching for something to do while wasting time and also those who want to expand their relationship. Focus is on the implementation of human being towards narcissism and the inclination for popularity among friends.

Course Objective
  • Understand the concept of humanity from the perspective of ridiculously-born human being
  • Provide the alternative for students who are too bored to study their supposed-to-study courses.
  • Apply the knowledge obtained from "quizzes" in Facebook.

Course Outline

Week 1 - How to Open Facebook

Week 2 - How to Vandalize Your Friend's Wall

Week 3 - How to Popular By Comments

Week 4 - How to be a Farmer Without Sweating

Week 5- How to Overcome Inferiority By Being a Mafia

Week 6 - How to Know You're In Love While Playing Other Games

Week 7 - How to Obtain Prophecy With Only One Click (Is that amazing?!)

Textbooks
  1. Syok-Sendiri, M (2009, February), Advanced Concept of Facebook, LuPikirSendiri Publication
References

TBA




17 comments:

syah!rseph!roth said...

salah la buku kau

org mane gune buku

org pakai Ebook skarang


p/s: ebook is available at:

http://www.facebook.com

ryhaann said...

cemana nak register? bape kedit hour?

Syazwi said...

course ni ada mid term x? and yeah, brape kredit hour?

van der shraaf said...

Kaunter Pertanyaan:

Dear Syahir,
Sesungguhnya buku itu pelita ilmu, sekian, terima kasih.

Dear Raihan,
Pendaftaran boleh dijalankan di laman web Testudo : http://testudo.umd.edu
Oleh sebab course ini merupakan kursus teknikal, ianya mengandungi 5 jam kredit (3 jam teori, 2 jam amali)

Dear Sawi a.k.a Coco's:
Untuk pengetahuan saudara, kursus ini merupakan kursus ilmiah, maka ianya ada mid-term exam. Bahkan final exam pun ada. Soalan kedua anda boleh dirujuki kepada soalan adik Raihan

Terima kasih atas soalan anda.

ryhaann said...

dirujuki? is that even a valid Malay word?

Naqib said...

acap.
aku tau la ko bosan gler a.k.a xde life kt maryland.
xya la post ngarut2.
hahaha
:P

van der shraaf said...

Kaunter Pertanyaan:

Dear Raihan,
Sesungguhnya ianya tidak mengapa asalkan boleh difahami.

Dear Naqib,
Post ini berbunyi kemengarutan, tetapi ianya mengandungi seribu-satu ideologi

Zafree said...

pengajaran dalam lecture atau discussion?

van der shraaf said...

Kaunter Pertanyaan:

Dear Zafree,
3 jam teori/lecture, 2 jam amali di makmal komputer

Syazwi said...

dem you. sejak bila aku ada option name yg baru.

apakah prerequisite course ini? adakah freshman layak untuk menyertai course ini? jika ya, adakah pembelajaran berbentuk eLearning yakni pembelajaran bercorak jalur lebar yg berjarak jauh?

Harap maklum.

van der shraaf said...

KAUNTER PERTANYAAN:

Dear Sawi a.k.a Coco's:
Saya tidak tahu apakah definisi "dem" itu.

Prerequisite untuk course ini hanyalah Introduction to Internet I, dan gred pula mestilah F keatas. Tentunya eLearning ditawarkan, akan tetapi pengerasnya lebih sedikit.

Harap maklum

kepalakotak said...

ko wat ebook tu.

ak pasti,

nnt buku tu jadi fenomena hebat,

lantas kau dianugerah SN

tau2 aja ko dh menang nobel prize.

van der shraaf said...

KAUNTER PERTANYAAN:

Dear AminHud,
Sememangnya jikalau buku-e itu dihasilkan nescaya akan mendapat hadiah nobel. cuma masalah terletak pada kategori mana, kerana penulisnya layak untuk menerima hadiah drpd semua kategori.

Harap maklum

Fyzal said...

*berfikir*

subjek ini bagus. :D

van der shraaf said...

Kaunter Pertanyaan:

Dear Fyzal,
Subjek ini sememangnya menyeronokkan, maka tiada pelajar akan membebel tentangnya, biarpun pensyarahnya membosankan

Zafree said...

....atau pensyarahnya tua

ryhaann said...

...dan tak larat nak jalan gi lecture hall. lantas mengeluarkan ebook sahaja dgn alasan lebih menguntungkan.