Tuesday, June 8, 2010

Saya Budak Baik


Saya budak baik, jadi bila saya mahu menonton perlawanan pembukaan piala dunia jumaat ini dan mahu mengambil cuti pada hari itu, saya pun melanjutkan masa kerja saya pada hari isnin, selasa dan rabu. Saya budak baik kerana saya sedang memilih sama ada iPhone 4 ataupun Dell Thunder. Susahnya jadi budak baik.

Work-log : I got solution for the recent problem : how to save my time on processing all the logging files. It's not a thorough solution, which would directly separate all the raw files into more organized files. Instead, I divide this task into 3 parts : make a queue, copy files using the queue, and put those files into the wrapper. To make the first part (make a queue) easier, I made a file reader that will make a queue according to incident id. Unfortunately I can't help to make the other parts much easier. Nonetheless, I'm proud of myself that I can figure out that solution. How long can you expect to process a 15 MB XML file manually then?

6 comments:

aeisyulillah said...

ko cakap tak nak iphone because you dont like to be the same with others americans?

Ashraf said...

tp yg ni baru kuar, so aku rase not bad la kalo nk amik yg ni. lgpon dier much better than iphone lame. hehe

kepalakotak said...

banyak duit. bes gler.

huhu.

XD

mashi budak comel said...

kalau ko budak baik, ko blanja aku iphone 4 skali. itulah, susahnya jadi budak baik kn? hhahaha

van der shraaf said...

[amin]
mane ade byk dowh. kalo x dh lame aku belanja sorg bdk tu iphone 4
[mashi]
(refer kpd komen diatas) mintak syahir la kalo nk. hahahaha

ct.mashitah said...

baik aku mintak kawin.